Ormsalva och Vasaloppet

Ormsalva och Vasaloppet tecknar ett treårigt avtal där det svenska muskelvårdsmärket blir värd för Öppet Spår och officiell leverantör av muskelvårdande produkter till Vasaloppets arrangemang.

– Det är ett otroligt viktigt samarbete och samtidigt en stor utmaning. Vi vill bevisa att Ormsalva lever upp till de högt ställda krav som Vasaloppets deltagare har, säger VD Johan Mattsson.

Ormsalva och Vasaloppet är två anrika idrottsklassiker med rötterna i Dalarna. Vasaloppet är världens största och mest krävande långlopp på skidor. Ormsalva är ett ledande varumärke inom liniment och muskelvård. Produkterna utvecklas och tillverkas i Mora, inte långt från det mytomspunna upploppet där loppens segrare bekransas.

– Vi är glada att inleda ett djupare samarbete med Ormsalva, då det kommer att bidra till att utveckla erbju­dandet och upplevelsen för våra deltagare. Dessutom känns det extra roligt att få knyta till sig en partner från trakten som värd för Öppet Spår. Öppet Spår är en produkt där vi länge arbetat med lokala företag, säger Lena Hermansson, sponsoransvarig på Vasaloppet.

För Ormsalvas VD Johan Mattsson var det ett logiskt beslut att fördjupa samarbetet och gå in som exklusiv partner inom muskelvård. Ormsalva och Vasaloppet har många gemensamma beröringspunkter inom idrott och hälsa.

– En viktig del av samarbetet är att förankra vår ömsesidiga vision och bygga vidare på vårt gedigna arbete inom motion, hälsa och miljö. Vi delar Vasaloppets värderingar och är stolta över att kunna erbjuda deltagar­na en möjlighet att använda muskelvård från Dalarna som hjälp för att prestera på topp under Vasaloppets arrangemang, säger Johan Mattsson.

Ormsalva erbjuder ett komplett sortiment för alla typer av behov vid muskelvärk. Ormsalva finns att köpa i apotek, hälsobutiker och dagligvaruhandel. Under 2015 utökas serien med flera nya produkter, bland annat en ekologisk version, samt ett extremt liniment för personer med extra höga krav.